Bu Başlığın Tuhaf Bir Hikayesi Var

Increase your income above 10K with Google Ads Consultancy

(Google Ads Danışmanlığıyla Gelirini 10.000$ Üstüne Çıkar)


Bu başlığın tuhaf bir hikayesi var.


Artık işini laptop'una sığdıran ve herhangi bir mekana bağlı kalmadan işini evinden yapan Dijital Göçebeler Mimarlardan, Mühendislerden ve hatta Doktorlardan daha fazla para kazanıyor. Benim bu durumun farkına varmam biraz tuhaf bir hikaye ile gerçekleşti ve radikal bir karar almamı sağladı. O kararla beraber hayatımdaki radikal değişikliklerde hızla artmaya devam etti.


Hazırlık senem ile beraber 5 yıllık üniversite hayatımı + 2 yıllık yüksek lisans süreci ile devam ettirdim ve 7 yılımı Yüksek Mimar olmak uğruna harcadım. ''Harcamak''' burada kullanılması son derece yerinde bir kelime çünkü bu 7 yıllık süreç bir ''yatırım'' dan ziyade verimsiz bir ''harcama'' oldu. Peki neden bu 7 yıl için Harcama diyorum? Cevabı çok net...


Çünkü bu 7 yılın bana (ve aslında bize) getirisi, yıllardır yarış atı gibi dershanelerden dershanelere koşturan ailelerimizin, devletimizin ya da toplumumuzun söylediği gibi olmadı. Mesleğimi sevsem de para kazanmayı sanırım daha fazla seviyordum. (Tıpkı bunu söylemekten çekinen diğer herkes gibi)


Yıllardır bir kulvarı kan ter içinde koşan yarış atı olarak bu 7 yılın karşılığında aldığım şey üzerinde Diploma yazan ve bana ''gerçek'' hayatta hiç bir şey katmayan o kağıt parçası oldu. Kısacası asgari ücret ile çalışmaya razı olmasına rağmen iş bulamayan Mimarlar ordusunun bir parçası olduk.


7 yılımı ve bu 7 yılda harcamış olduğum onca harcamayı düşününce bu yaptığım şeyin tüm mal varlığımı satarak tek bir piyango biletine yatırmak kadar mantık dışı olduğunu fark ettim. Riskli bir kumar oynadım ve bu kumarın sonuçlarını çekiyordum. 7 yılımı çalan çok pahalı bir hobi edindim. Daha sonra hayatımı değiştiren o an geldi çattı. Bu mailin başlığının yazılı olduğu bir video izledim ve hayatım o noktada tamamen değişti. Videonun başlığı; ''Increase your income above 10K with Google Ads Consultancy '' idi.


10 Bin $ o zaman inanılmaz büyük bir miktar olarak geliyordu gözüme. O anki aklımla ömür boyu aylık 10 bin $ kazanmaya razıyım kafasındaydım. Dijital ortamdan gelir elde edilen kanallar söz konusu olduğunda Bu miktarların ne kadar ufak olduğunu zamanla anladım ve kısa süre sonra sadece aylık fatura masraflarım bile bu rakama yaklaştı.

O Başlığı ilk gördüğüm sihirli ana geri dönelim. Başlık ilgimi çekmişti ancak o sıralarda Google nedir, Danışmanlık nedir zerre bilmiyordum. Muhtemelen kötü niyetli ve bizden bir şeyler aşırmaya çalışan internet korsanlarının bir tuzağı olduğunu düşündüm. Hiç bulaşmamak lazım dediğimi hatırlıyorum.


O gün kamuda 8-5 çalıştığım kadrolu Mimarlık işinde 10 saatimi vermeme rağmen mesai saatinde bitiremediğim çizimlerime evde devam ediyordum ve iş yerinden eve taşıdığım iş ile saat gece 03.00 ü bulmuştu. Uyumam ve tekrar işe gitmem için kala kala 4,5 saatim kalmıştı. Ama o başlığın verdiği heyecan ve doğru olma ihtimali beni uyutmadı. Başlığın gerçek olabilme ihtimali var mı acaba diye saatlerce düşündüm. Uyumaya çalışırken zihnimde laf lafı açtı ve sürekli böyle bir şey mümkün olsaydı nasıl olurdu? sorusu eşliğinde düşünüp durdum. O zamanki dolar kuru ile 10 bin dolar yaklaşık 38 bin lira yapıyordu. Ben doları unuttum TL olarak düşünüyordum ama yine her şey çok cazip geliyordu. Evden çalışarak 10.000₺ kazanmak. Bir Mimar olarak aylık 3.000 ₺ kazandığım o sıralarda benim için inanılmaz bir hayaldi bu rakam.


Bu başlık virüs gibi içimde yayıldıkça yayıldı ve bir süre sonra, Meslektaşlarımın işsizlikten kırıldığı ve iş bulamadıkları için bambaşka alanlarda yok pahasına çalıştığı bir periyotta kamu kuruluşundaki kadrolu ve hafta sonlarımın tatil olduğu Proje Mimarlığı işimden istifa ettim. Bu sürecin fitillerini yakan Google ADS ve Funnel Sistemlerinde uzmanlaşmış olmam vardı.


Gel zaman git zaman istifamdan sonra bir çok online platformda tutunmaya ve gelir elde etmeye çalıştım. Amazon FBA'den, Dropshippinge, Affiliate'den , Online Bilet Ticaretine ve elbette herkesin bir umutla girip hayal kırıklığıyla çıktığı türk pazaryerlerinde (Trentyol, n11 vb) e ticaret denemelerine kadar bir çok alanda denemelerde bulundum. Bir çoğunda çuvalladım. Günün sonunda doğru yerde doğru konumda konumlandım ve danışmanlık ''sistemlerinin'' nasıl kurgulandığını, yurt dışından ciddi paralar vererek edindiğim kurslar sayesinde öğrenip uygulamaya başladım.


SİSTEM kurmayı öğrendim ve bu sistemler içerisinde Google Ads'i Amaç değil, Araç olarak kullanarak aylık gelir çıtasını 3,5-4 kat çıkararak 80K bandına yükselttim. Başlangıçta kurduğum 10.000₺ lik hayal bana ne kadar dar bir vizyon içinde yaşadığımı hatırlattı. Bu noktadan sonra kendime sürekli vizyon yüklemesi yaptım. Yükleme yaptıkça gelirim paralel olarak arttı. Yüksek Mimar ünvanını almak için 7 yıl yarış atı gibi kan ter içinde koşturmuştum ve bu 7 yılın sonunda bir kurum bana bu ünvanı verdi. Ancak ben kendime Dönüşüm Sistemleri Danışmanı ünvanını daha çok yakıştırıyordum. Üstelik bu ünvanı almak için 7 yıl beklememe ve hiç kimsenin onayını almaya ihtiyacım yoktu. Kendi kendimi rozetliyorum hepsi bu!


Aldığım diplomanın bir işe yaramayan kağıt parçası olduğuna inanıyordum ancak o diplomayı genel kitleye mensup 40 yaş üstü bireylerle konuştuğumuz sıradan konularda kalkan olarak kullanmanın çok mantıklı ve makul olduğuna karar verdim. Nihayetinde kuşak farkına bir konuyu anlatabilme yetkinliği kazanmak çok ama çok zor diye düşündüm. Dolayısıyla zamandan ve enerjiden kazanmak için bazen kaçak dövüşmeniz gerekir.

Ne iş yaptığımı soran 40 yaş üstüne Mimarım diyorum. İşler nasıl deyince kötü diyorum. Nedense daha çok seviliyorum. Eski köye yeni adet getirmediğim için kucaklanıyorum. Onlardan biri olduğum için seviliyorum. Onların etrafında çok kazanmak ve sistem dışı gözükmek rahatsız edici karşılandığı için onlar gibi görünmeye çalışıyorum.

Özet olarak kendi maceramdan çıkarabileceğinizi düşündüğüm 5 önemli not;

  • 1. Ailenize, Topluma ya da Devlet'e saygı duy. Ancak geleceği öngörebiliyorsanız tüm bunların seni yanlış yola yönlendirmesine izin verme. Gerekirse herkesi ve her şeyi nazikçe reddet.
  • 2. Üniversitede Para Kazanmayı öğretmediklerini unutma. Para kazanmak amacı ile üniversiteye yatırım yapmanın piyango biletine yapmış olduğun yatırımla eşdeğer olduğunu hatırla.
  • 3. Yanlış yolda olduğunu anladığında ne kadar yolun derinliklerine girdiğine bakmadan o yoldan geri dönme cesaretini göster. Üniversite hayatıma 7 yıl, İş hayatına 4 yıl verdim artık bu yoldan dönmek saflık olur düşüncesinden arın. 10 yılını kaybetmiş olabilirsin, ancak geri dönme olgunluğunu göstermezsen önündeki 50 yılı daha kaybetme fermanını imzalamış olacaksın. Hayat uzun ve önünde yaşayacağın ve daha önce hiç tatmadığın sonsuz hayat tecrübeleri var.
  • 4. Araçlarla bir şekilde para kazanabileceğini, ancak Sistemler ile servet sahibi olabileceğini unutma. Araçları kullanarak SİSTEMLER oluşturmayı öğren. Kurduğun sistemler insana bağlı olmamalı, otomasyona bağlı olmalı ve sana sürdürülebilir hacimli pasif gelir kaynağı yaratmalı.
  • 5. Ünvanlara önem verme ve ünvan için hiç bir kurum ya da kuruluşun onayına muhtaç kalma. Yetkin olduğunuza inanıyorsanız olmak istediğiniz kişiye yakışan bir ünvan seçin ve kendinizi o konuda geliştirin.

Not: Sistemler ve bu sistemler içinde kullanacağınız araçlar ile ilgili kendinizi geliştirmek isterseniz sistem kurma stratejilerinin kullanmanız gereken araçlara dair stratejilerin paylaşıldığı seminere aşağıdaki butondan ücretsiz katılım sağlayabilirsiniz.

Dijital Göçebe Okulu & Dönüşüm Sistemleri by Deniz DUMAN